Vermakelijke broederstrijd levert geen winnaar op in Kralingen

Vermakelijke broederstrijd levert geen winnaar op in Kralingen

04-02-2023 22:54
8

Excelsior en RKC Waalwijk hebben zaterdag de punten gedeeld in de Eredivisie. In een vermakelijk duel raakten beide teams het aluminium, maar doelpunten bleven uit: 0-0.

Het duel tussen Excelsior en RKC was ook een treffen tussen broers Sven en Lars. Die laatste had in de openingsfase de overhand met de Waalwijkers. Excelsior-keeper Stijn van Gassel moest een inzet van dichtbij van Julen Lobete stoppen. Aan de andere kant liet vervolgens Reda Kharchouch van zich spreken, maar ook Etienne Vaessen was bij de les.

Wedden

Meer odds

De beste kansen volgden na ruim een halfuur. De eerste was voor Iliass Bel Hassani, die terugkeerde van een schorsing. Hij kopte vrij in, maar Van Gassel reageerde snel. Niet veel later werd de sluitpost geholpen. Nadat de bal was blijven hangen in het strafschopgebied kon Mats Seuntjens uithalen, maar hij raakte de buitenkant van de paal. Kort voor rust voorkwam ook de binnenkant van de paal een Waalwijkse treffer na een actie en een rollertje van Lobete.

In de tweede helft ging met name Excelsior op zoek naar een zege. Kharchouch meende dat hij werd vastgehouden na een voorzet van Horemans, maar scheidsrechter Nagtegaal wilde niets van een strafschop weten. Niet veel later wilde Excelsior opnieuw een penalty. Azarkan omspeelde Vaessen en vond dat hij op de enkels werd geraakt. Weer ging de bal niet op de stip.

De Kralingers lieten zich wel steeds vaker voor het RKC-doel zien. Een kwartier voor tijd spatte een heerlijke uithaal van Kenzo Goudmijn uiteen op de lat. Het laatste woord was evenwel aan Van Gassel in de slotfase: met een katachtige reflex keerde hij een kopbal van dichtbij van Michiel Kramer, die op de bank was begonnen ten faveure van Lobete. Het bleef daardoor bij 0-0.

RKC staat negende in de Eredivisie en heeft één puntje minder dan nummer acht Heerenveen. Excelsior staat dertiende, maar zal in eerste instantie vooral naar beneden kijken. Nummer zestien Emmen heeft vier punten minder.