Haller komt met 'boodschap': 'Ik hoop dat mijn verhaal mensen hoop en moed biedt'

Haller komt met 'boodschap': 'Ik hoop dat mijn verhaal mensen hoop en moed biedt'

05-02-2023 07:33
10

Sébastien Haller wil met zijn eerste Bundesliga-doelpunt een signaal afgeven. De Borussia Dortmund-spits scoorde uitgerekend op Wereldkankerdag voor de eerste keer voor zijn nieuwe werkgever.

In een oefenduel noteerde Haller al een hattrick, tegen SC Freiburg maakte hij zijn eerste officiële treffer voor BVB. Begin dit kalenderjaar keerde hij, na een strijd tegen teelbalkanker, terug op het voetbalveld. "Mijn goal zie ik ook als een boodschap in de richting van mensen die vandaag met een ernstige ziekte kampen en zij die daar op een later moment mee te maken krijgen", zegt hij na het duel tegen de Duitse media.

"Ik hoop dat mijn verhaal mensen hoop en moed kan bieden", vervolgt Haller, die op complimenten van zijn trainer Edin Terzic kan rekenen. "We hoopten al op dit soort goals toen we Sébastien vastlegden. Na alles wat hij heeft meegemaakt, is dit natuurlijk heel bijzonder. Het was ook een heel belangrijke goal voor ons. Ik hoop dat hij op deze voet door kan blijven gaan."

Dortmund staat door de 5-1 zege op Freiburg op de derde plaats in de Bundesliga. De achterstand op koploper Union Berlin bedraagt twee punten.