LIVE-discussie: Heitinga gaat verder op ingeslagen weg met Ajax

LIVE-discussie: Heitinga gaat verder op ingeslagen weg met Ajax

05-02-2023 11:01 Laatste update: 11:08
319

John Heitinga gaat verder op de vorige week ingeslagen weg bij Ajax. De interim-trainer voert geen wijzigingen door voor het Eredivisie-duel bij SC Cambuur. In Leeuwarden wordt om 12.15 uur afgetrapt.

Heitinga kiest opnieuw voor Edson Álvarez naast Jurriën Timber in het hart van de defensie, terwijl Owen Wijndal de linksback is. Daardoor zit Calvin Bassey op de bank. Het middenveld bestaat uit Kenneth Taylor, Steven Berghuis en Davy Klaassen. Voorin komt Mohammed Kudus vanaf rechts, staat Dusan Tadic centraal en is Steven Bergwijn de linksbuiten. Brian Brobbey en Francisco Conceiçao maken wederom een pas op de plaats.

Bij Cambuur maakt Navarone Foor zijn basisdebuut, Björn Johnsen en Mimoun Mahi beginnen nog wel op de bank. Verder hebben onder meer Marco Tol en Sai van Wermeskerken een basisplaats gekregen van coach Sjors Ultee, die lijkt te kiezen voor een 5-3-2 formatie. Doke Schmidt zit op de bank. Voor Leon Bergsma is de ontmoeting met Ajax extra speciaal. Hij speelde in de jeugd van de Amsterdammers.

Ajax kan profiteren van de topper tussen Feyenoord en PSV later op de zondag. Nummer zeventien Cambuur heeft de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie.

De opstellingen
SC Cambuur: Ruiter; Van Wermeskerken, Smand, Bergsma, Tol, Bangura; Van Kaam, Hoedemakers, Foor; Breij, Van der Water

Ajax: Rulli; Rensch, Álvarez, Timber, Wijndal; Berghuis, Taylor, Klaassen; Kudus, Tadic, Bergwijn