Bruggink breekt lans voor 'topspeler' Ajax: 'Zou echt positie voor hem creëren'

Bruggink breekt lans voor 'topspeler' Ajax: 'Zou echt positie voor hem creëren'

05-02-2023 11:56
50

Arnold Bruggink breekt een lans voor Mohammed Kudus bij Ajax. De ESPN-analist adviseert interim-trainer John Heitinga om een positie te creëren voor de 22-jarige Ghanees.

Kudus speelt zondag ook tegen SC Cambuur als hangende rechtsbuiten. "Dan is hij eigenlijk een soort aanvallende middenvelder. Daar vind ik hem wel heel sterk", begint Bruggink bij ESPN. "Ik zou altijd met hem spelen. Hij heeft zó veel kwaliteiten aan de bal. Hij kan mensen uitspelen. Hij is sterk en vanuit het middenveld heeft ook nog een keer de power en de kracht om mensen aan het werk te zetten."

Volgens Bruggink is het voor Ajax belangrijk dat Kudus in zijn kracht komt te spelen. "Ik zou echt een positie voor hem creëren. Hij heeft diepte in zijn spel, heeft een uitstekend linkerpoot en kan doelpunten maken. Hij is zo'n kwalitatief goede speler, waardoor je als Ajax ook gaat kijken na het WK: Kudus heeft heel veel waarde. Ik zou als Ajax kijken: wat is zijn beste positie? Daar gaan we hem neerzetten. Dan kun je er met Davy Klaassen omheen spelen, anders heb je weinig diepte in je spel."

"Maar ik vind Kudus kwalitatief echt een topspeler", besluit Bruggink. De Amsterdammers trappen zondag om 12.15 uur af in Leeuwarden.