Slot: 'Het raakt ons nu wel, ik vond Bijlow de laatste weken zelfs indrukwekkend'

Slot: 'Het raakt ons nu wel, ik vond Bijlow de laatste weken zelfs indrukwekkend'

5 februari - 14:15
15

Arne Slot ziet de ziekenboeg van Feyenoord plots volstromen voor de topper tegen PSV, maar de trainer blijft daar rustig onder. Na Gernot Trauner en Sebastian Szymanski ontbreken ook Justin Bijlow en Quilindschy Hartman zondagmiddag in De Kuip.

"Ik weet niet eens of het zo raar is om drie of vier blessures te hebben in een selectie. Maar het raakt ons nu wel als het gaat om basisspelers", reageert Slot voor de camera van ESPN. De linksback is ziek, maar Bijlow ontbreekt meerdere weken vanwege een polsbreuk. "Of we Bijlow het meest gaan missen? Dat hangt er vanaf hoe Wellenreuther het gaat doen."

"Justin is natuurlijk wel een ontzettend goede keeper", vervolgt Slot. "Hij heeft in het begin wel even wat mindere wedstrijden gespeeld, zeker toen tegen PSV nadat hij kort daarvoor te horen had gekregen dat hij niet bij het Nederlands elftal zat. Daarna heeft hij het heel snel opgepakt. De laatste weken vond ik hem zelfs indrukwekkend keepen. Dit is in de eerste plaats jammer voor hem dat hij een bal zo ongelukkig op zijn hand krijgt."

Tegen PSV staat Timon Wellenreuther onder de lat bij de Rotterdammers. Hij krijgt de voorkeur boven Ofir Marciano. "Het is niet zo dat ik ze de hele week vertel dat ze tweede of derde keus zijn. Dat kan veranderen. Als de één het niet goed doet, kan dat verschuiven. Maar sinds Timon bij Feyenoord zit heeft hij het goed gedaan, dus is hij nu de eerste vervanger van Justin."

In de spits kiest Slot opnieuw voor Santiago Gimenez, maar de concurrentiestrijd is nog niet definitief beslecht in het voordeel van de Mexicaan. "Ik vind het vooral lekker om spitsen te hebben die scoren. Dat was vorig seizoen zo met Dessers en Linssen, maar dat geldt nu ook voor deze twee wel. Het ligt dicht bij elkaar, maar ik laat ze vaak een reeks staan. Nu is het voor de derde keer op rij Gimenez. Vorige week tegen FC Twente heeft hij het heel goed gedaan."

Tot slot zorgt Hans Kraay junior nog even voor schrik bij Slot, omdat Orkun Kökcü tijdens de warming-up het veld verliet. Het lijkt niets ernstigs te zijn. "Ik ga ervan uit dat hij andere schoenen moet hebben, want er komt nog niemand van de medische staf in paniek naar mij toe."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie