PSV wil winnen voor Slegers: Gehoord dat de supportersgroepen zich verenigen

PSV wil winnen voor Slegers: "Gehoord dat de supportersgroepen zich verenigen"

05-02-2023 14:38
5

Trainer Ruud van Nistelrooij van PSV houdt zijn aanwinsten bewust op de bank. Dat vertelde hij voor de topper tegen Feyenoord tegen ESPN.

Thorgan Hazard en Patrick van Aanholt zitten nog op de bank bij PSV. "Ik heb goed naar de wedstrijdminuten gekeken van de nieuwe aanwinsten. Zij moeten opbouwen qua wedstrijdminuten en we willen maximaal gebruik maken van hun vier maanden die we hier hebben", zegt Van Nistelrooij. "Ze kunnen sowieso een helft spelen, maar negentig minuten gaat niet lukken."

Het was voor PSV deze week flink schakelen, vanwege het nieuws over de ernstig zieke perschef Thijs Slegers. "Door het nieuws van Slegers ga je relativeren, dan is voetbal de mooiste bijzaak in het leven. Je gaat het zo ook zien met de shirts die ze dragen als de spelers het veld opkomen. Ik heb ook gehoord dat de supportersgroepen zich verenigen, dus dat is een hele mooie vorm van steun voor Slegers en zijn familie."

"De Jong is onze aanvoerder, dus met zijn ervaring is hij ook rustig", vertelt Van Nistelrooij over de druk van de topper tegen Feyenoord. "Ik probeer hem wel gerust te stellen nu hij een paar wedstrijden niet scoort. Ze kunnen er zo ineens in vallen en dan is hij weer de beste spits van de Eredivisie. We hebben ook naar Feyenoord gekeken en dan liggen er aan de zijkant gewoon mogelijkheden. Til en De Jong zijn allebei kopsterk, dus we hopen dat we ze kunnen bedienen."