Heitinga zet Brobbey en andere Ajacieden aan het werk: 'Hoort bij een topclub'

Heitinga zet Brobbey en andere Ajacieden aan het werk: 'Hoort bij een topclub'

5 februari - 15:20
39

John Heitinga is een tevreden man na de eclatante overwinning van Ajax op SC Cambuur: 0-5. Wel weet hij dat het nóg beter moet.

"Als je uit speelt en vijf goals maakt en een clean sheet hebt, kunnen we deze weer afvinken", vertelt Heitinga bij ESPN. "Zoals wij voetballen moeten we goed zijn in kleine ruimtes op de helft van de tegenstander. Als je niet goed staat kunnen ze je pijn doen. Als je de discipline ziet, is dat mooi om te zien."

Heitinga had geen basisplaats voor Brian Brobbey, maar zag hem vanaf de bank wel twee keer scoren. De spits weet wat hem te doen staat. "Dat hoort bij een topclub: iedere positie is dubbel of trippel bezet, een gezonde concurrentiestrijd is belangrijk. We hebben ze heel hard nodig, maar moeten ook zelfvertrouwen krijgen. Concurrentie is alleen maar goed. Ik wil de intensiteit niet alleen in de wedstrijden zien, maar ook op de training. Het is aan hen om ervoor te zorgen dat ze de concurrentiestrijd winnen. Daarin hebben we iedereen nodig."

"We gaan hier nog even genieten en morgen kijken we naar de beelden van Twente", doelt Heitinga op het bekerduel met FC Twente van aankomende week.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie