Tiental PSV geeft voorsprong uit handen in boeiend gevecht tegen Feyenoord

Tiental PSV geeft voorsprong uit handen in boeiend gevecht tegen Feyenoord

5 februari - 16:34 Laatste update: 16:36
512

Feyenoord heeft zondag in een bloedstollend gevecht een punt gepakt tegen PSV na een 0-2 achterstand. De Rotterdammers knokten zich tegen tien Eindhovenaren terug dankzij een gouden invalbeurt van Alireza Jahanbakhsh: 2-2.

Gesteund door De Kuip zocht Feyenoord meteen de aanval en Santiago Gimenez kreeg al snel een goede kans, alleen raakte de Mexicaan de bal niet goed. Na acht minuten viel Het Legioen plots stil. PSV veroverde de bal op het middenveld en Joey Veerman gaf snel mee aan Xavi Simons, die op zijn beurt Anwar El Ghazi de kans bood. De rechtsbuiten schoot de bal achter Timon Wellenreuther, de vervanger van de geblesseerde Justin Bijlow.

Na een hartverwarmend moment, supporters van beide clubs klapten voor de ongeneeslijk zieke Thijs Slegers, waren er toch wat zorgen voor de bezoekers uit Eindhoven. Doelpuntenmaker El Ghazi greep naar de hamstring en kon niet verder. Johan Bakayoko verving hem. Daar bleef het overigens niet bij: na een duel met Mats Wieffer moest Phillipp Mwene zelfs per brancard van het veld. Daardoor maakte Patrick van Aanholt sneller dan verwacht zijn debuut.

Ondertussen ging Feyenoord op jacht naar de gelijkmaker. Gimenez was na 23 minuten gevaarlijk, maar hij vond Walter Benítez op zijn weg. De Rotterdammers meenden ook recht te hebben op een strafschop, toen Marcos López werd gevloerd, maar Danny Makkelie was ongevoelig voor de protesten. In de rommelige laatste fase van de toch al hectische eerste helft ging het gelijk op, maar hield Benítez nog wel Paixão van scoren af. 

Ondanks die mogelijkheid was het duidelijk dat Feyenoord er een schepje bovenop moest doen. De Rotterdammers begonnen ook wel fel, maar zagen dat Guus Til dicht bij de 0-2 was na goed doorzetten van de uitblinkende Simons. Ook de thuisploeg roerde zich. Na 54 minuten hadden Gimenez en Quinten Timber gelijk moeten maken, maar eerst kopte de spits tegen Benítez aan en vervolgens deed de middenvelder hetzelfde met zijn voeten.

PSV-coach Ruud van Nistelrooij besloot voor een impuls te zorgen en bracht Hazard. Niet veel later dreigde het echter mis te gaan. De VAR riep Makkelie naar het scherm vanwege een overtreding van Armando Obispo, die met zijn noppen doorging op het bovenbeen van Gimenez. De leidsman was onverbiddelijk: rode kaart. Waar een offensief van Feyenoord werd verwacht, kwam PSV er echter snel uit via - weer - Simons, die rustig bleef en teruglegde op De Jong. De spits speelde in één keer door naar Hazard en de Belg verraste Wellenreuther met een laag schot in de korte hoek: 0-2.

Meteen ging de tegenvallende Bakayoko naar de kant voor André Ramalho. Ook met een extra verdediger kwamen de bezoekers in de slotfase flink onder druk te staan. De aansluitingstreffer kwam voor rekening van twee invallers. Alireza Jahanbakhsh kopte raak uit een voorzet van Oussama Idrissi. De Kuip veerde op en Feyenoord drong aan. Benítez vertolkte een cruciale rol door PSV tot twee keer toe op de been te houden.

De topper was lang niet altijd hoogstaand, maar een gevecht was het wel. Door de negen minuten blessuretijd zette Feyenoord bovendien nog één keer aan. En met succes. Jahanbakhsh was de grote man door er ook 2-2 van te maken. Zodoende slaat Feyenoord de aanval van PSV af en behoudt het een voorsprong van vier punten op de Eindhovenaren, die naar de vierde plaats zakken. Ajax heeft één punt meer, AZ twee.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s