'Ajax komt uit crisis, toch te gek voor woorden dat ze drie punten achterstaan?'

'Ajax komt uit crisis, toch te gek voor woorden dat ze drie punten achterstaan?'

5 februari - 21:13
129

Kenneth Perez verbaast zich over het feit dat Ajax de kop van de Eredivisie goed in zicht heeft. De Amsterdammers zijn nog volop in de race om de landstitel, na een duistere periode met zeven duels zonder overwinning. Mario Been ziet ook dat Ajax een makkelijke middag beleefde op bezoek bij SC Cambuur.

Ajax won zondag met 0-5 op bezoek bij Cambuur, waardoor het optimaal profiteert van het gelijkspel bij Feyenoord-PSV. De landskampioen is nog maar drie punten verwijderd van de koppositie in de Eredivisie. "Het was een walk in the park voor Ajax", vertelt Been bij Dit Was Het Weekend over het duel in Leeuwarden.

"Cambuur heeft niets of nauwelijks iets gedaan om er een wedstrijd van te maken. Deze trainer heeft duidelijke keuzes gemaakt, zoals het posteren van Tadic in de spits. Dan kun je lekker voetballen", gaat Been verder. "Het was ook de sleutel van deze wedstrijd, om hem in te spelen en bewegende mensen om Tadic heen te krijgen. Hij was heel erg goed, Tadic."

"Hij kan het in Bernabeu en in Leeuwarden als spits", vertelt Perez over Tadic. "Is dat niet de winst van dit Ajax onder Heitinga, dat ze nu wedstrijden spelen waarvan je denkt: dit is zo makkelijk, waar zit ik naar te kijken? Eerst was elke wedstrijd een gevecht. Ajax is in diepe crisis geweest en heeft wedstrijden niet gewonnen waarvan je denkt: nou, als je dit niet wint... Het is dan toch te gek voor woorden dat ze nu maar drie punten achterstaan op de koppositie?"

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie