Ocampos weer helemaal de oude in Sevilla: 'Was misschien een breuk van vertrouwen'

Ocampos weer helemaal de oude in Sevilla: 'Was misschien een breuk van vertrouwen'

05-02-2023 21:13
13

Lucas Ocampos is weer op zijn plek nu hij terug is bij Sevilla. De Argentijnse aanvaller maakte sinds zijn terugkeer in Spanje al meer minuten dan hij deed in dienst van Ajax. Analist Youri Mulder kan ook niet ontrafelen waar het mis is gegaan in Amsterdam.

"Je ziet echt dat hij wel wat kan", vertelt Mulder bij Ziggo Sport na het zien van beelden van Ocampos. "Hij is natuurlijk altijd een beetje een gelukszoeker geweest aan die linkerkant bij Sevilla. Wat Ajax daar in zag was misschien iets wat ze zelf nog niet in de selectie hadden. Hij kan een doelpunt maken en is ook vaak goed met de kop. Toch zeiden heel veel mensen van tevoren al dat hij geen speler voor Ajax was."

Ocampos speelde 141 minuten in het shirt van de Amsterdammers. Na zijn winterse terugkeer speelde hij er voor Sevilla al 168. In Andalusië is Ocampos dan ook weer een graag geziene gast in de ploeg. "In de laatste wedstrijd tegen Elche zag je dat hij heel veel goede dingen deed, waardoor Sevilla ook beter ging voetballen. Hij was ook echt wezenlijk onderdeel van die overwinning."

Mulder ziet misschien de situatie rond zijn transfer naar Ajax als een reden dat hij niet uit de verf kwam in Amsterdam. "Voor hem was dat natuurlijk ook raar. Want eerst zou hij gekocht worden en toen werd hij ineens gehuurd. Dat is misschien ook een beetje een breuk van vertrouwen. Hij werd ook nauwelijks gebruikt en dit is een speler die wel minuten moet blijven maken."