'Zaniolo ontvlucht situatie bij AS Roma en gaat voor 22 miljoen naar Turkije'

'Zaniolo ontvlucht situatie bij AS Roma en gaat voor 22 miljoen naar Turkije'

05-02-2023 21:58 Laatste update: 23:05
18

Nicolo Zaniolo kan alsnog vertrekken bij AS Roma deze winter. Volgens Gianluca di Marzio is de middenvelder in onderhandeling met het Turkse Galatasaray. Voor Zaniolo zou het de ideale ontsnapping zijn om Rome alsnog achter zich te laten.

Het bod van de Turkse club bedraagt 22 miljoen euro inclusief de bonussen. AS Roma is op dit moment aan zet en gaat binnenkort beslissen of ze de middenvelder ook daadwerkelijk willen laten gaan. Zaniolo wil zelf heel graag, maar heeft als voorwaarde dat er wel een redelijke ontsnappingsclausule in het contract op wordt genomen. Galatasaray wil een som van 35 miljoen euro opnemen in de verbintenis, maar Zaniolo zou azen op een stuk lager bedrag. De partijen komen nader tot elkaar en de onderhandelingen verlopen voorspoedig.

Zaniolo wil zelf al een lange tijd vertrekken bij AS Roma. Dit stak de Italiaan nooit onder stoelen of banken, waardoor de fans van de club hem dat niet in dank afnemen. Zaniolo speelde om die reden al wat langer niet meer onder José Mourinho en eind januari ondernamen de supporters ook actie. Ze kwamen met spandoeken over dat de middenvelder een verrader is en kwamen hem bedreigen bij zijn huis, waardoor hij de stad moest ontvluchten. Op Deadline Day kon hij een transfer maken naar Bournemouth, maar die deal klapte op het laatste moment. In Turkije is de transferwindow momenteel nog geopend.