Ontslagen Fledderus krijgt bedankje uit Groningen: 'Hij heeft het goed gezien'

Ontslagen Fledderus krijgt bedankje uit Groningen: 'Hij heeft het goed gezien'

05-02-2023 22:35
18

Mark-Jan Fledderus werd deze week ontslagen bij FC Groningen, maar toch kon hij zondag op een bedankje rekenen van trainer Dennis van der Ree. De coach van De Trots van het Noorden is namelijk uitermate tevreden over de spelers die Fledderus deze winter naar De Euroborg haalde.

Een opvallend fris en ijverig Groningen wist zondag een punt te pakken tegen FC Twente. Het duel eindigde in 1-1, zo zag een tevreden Van der Ree. "Ik vond dat we in de afgelopen weken al momenten hadden in de wedstrijd waarvan ik dacht: er zit wel muziek in het elftal", begint de coach bij ESPN. "Maar met de nieuwe aanvallers kunnen we dat ook omzetten in kansen en goals. Ik ben blij dat het 1-1 is geworden, maar misschien hadden we wel meer verdiend."

Onder meer Elvis Manu en Oliver Antman kwamen in de winterse transferperiode naar Groningen. Laatstgenoemde scoorde direct tegen Twente. "We moesten er lang op wachten, maar ik ben heel blij met de aanwinsten. Manu kan heel makkelijk een bal vasthouden, waar de tegenstander heel veel last van heeft. Met Antman hebben we heel veel snelheid in de voorhoede, terwijl hij ook aardig een bal binnen kan schieten.”

Vervolgens krijgt Van der Ree de vraag of Fledderus dan toch goed werk heeft geleverd in zijn laatste maand bij Groningen. "Dat heeft Fledderus uitstekend gedaan, hij heeft het goed gezien", lacht de oefenmeester.