De Eredivisie-flops: Pavlidis, koning balverlies Feyenoord en PSV-tweetal

De Eredivisie-flops: Pavlidis, koning balverlies Feyenoord en PSV-tweetal

06-02-2023 11:00
54

Speelronde twintig zit erop en dus is het weer tijd voor de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur. Acht clubs vaardigen minimaal één speler af.

Johan Bakayoko (PSV): Bakayoko viel al na 17 minuten in en deed heel, heel weinig goed. De invaller solliciteerde naar een wissel, die er na de rode kaart voor Obispo ook kwam. Paris Saint-Germain bood op Deadline Day nog 15 miljoen euro...

Gaetano Oristiano (FC Volendam): Of het nu bedoeld was of niet, op de kuit van Jordy Clasie gaan staan is vooral heel stom. Door de rode kaart van Oristiano kreeg Volendam het in de slotfase van het duel met AZ nog zwaar te verduren.

Derry John Murkin (FC Volendam): Slecht verdedigen van Murkin zorgde ervoor dat AZ de gelijkmaker kon maken. Die bal moet natuurlijk niet naar het midden, maar altijd naar de zijkant worden gekopt. Murkin deed het eerste.

Armando Obispo (PSV): Een oliedomme actie, waarmee Obispo zijn tegenstander Santiago Gimenez pijn wilde doen en daardoor zijn ploeg flink benadeelde. De PSV'er kreeg van trainer Ruud van Nistelrooij een standje in de kleedkamer.



Robbin Ruiter (SC Cambuur): Ruiter zal niet met een lekker gevoel uit bed zijn gestapt na de vijf tegengoals tegen Ajax. Daarvan waren er zeker twee onhoudbaar, van de rest had er in ieder geval één voorkomen moeten worden.

Alex Bangura (SC Cambuur): Naast het feit dat hij een draak van een wedstrijd speelde en mede-verantwoordelijk was voor de vijf tegengoals tegen Ajax, ontsnapte hij ook nog aan een rode kaart vanwege de tackle op Devyne Rensch.

Vangelis Pavlidis (AZ): Van Pavlidis zijn we toch wel wat meer gewend. De clubtopscorer van AZ, vorige week nog drie keer trefzeker, miste in de slotfase een levensgrote kans om zijn ploeg naast FC Volendam te schieten.

Kjell Scherpen (Vitesse): Van een horrorblunder kunnen we niet spreken, maar Scherpen zat tegen FC Emmen wéér mis en dat is niet voor het eerst dit seizoen. Scherpen zal vanaf nu constant moeten keepen om zijn criticasters de mond te snoeren.



Mees Hilgers (FC Twente): Een totale offday voor Hilgers, die ook tegen Groningen niet lekker in de wedstrijd zat en opvallend veel fouten maakte. Sinds het uitduel met Vitesse haalt Hilgers zijn gebruikelijke niveau niet.

Orkun Kökcü (Feyenoord): Over het geheel genomen speeldeKökcü geen slechte wedstrijd, maar de aanvoerder van Feyenoord mag zich ondertussen wel koning balverlies noemen. Niet voor het eerst verloor hij op een gevaarlijke plek de bal, maar deze keer kon PSV er zelfs door scoren. 
 
Igor Paixão (Feyenoord): Paixão lag meer dan eens op de grond. 'Een gevalletje Antony', hoorden we regelmatig in De Kuip, doelend op zijn overdreven doorrollen. Lijkt verder nog een hoop aan efficiëntie te kunnen winnen.

Lucas Bernadou (FC Emmen): Die zal de samenvatting van het duel met Vitesse niet graag terugkijken. Niet alleen liet hij Jasin-Amin Assehnoun veel te makkelijk weglopen, ook liet Bernadou zich daarna als een pupil wegzetten, waardoor Carlens Arcus kon scoren.