'Barcelona heeft hongerige jonge spelers, bij Real moet een generatiewissel komen'

'Barcelona heeft hongerige jonge spelers, bij Real moet een generatiewissel komen'

06-02-2023 00:00 Laatste update: 00:00
42

FC Barcelona heeft een grote stap richting het kampioenschap gezet, is de Spaanse pers van mening. Het team van Xavi liep door een overwinning op Sevilla FC nog verder uit op Real Madrid en in Spanje twijfelen ze er niet over dat het kampioenschap erin zit. 

"Barcelona speelde als kampioenen", dicteert Marca over de prestatie van de Catalanen. "De voorsprong die ze nu hebben op Real Madrid is een perfecte afspiegeling van de vorm bij beide teams. Xavi is nu een team aan het maken met jonge spelers die hongerig zijn voor titels. Bij Real Madrid spelen oudere jongens die alles al hebben gewonnen. Daar hebben ze een generatiewissel nodig."

Wedden

Meer odds

Frenkie de Jong begon in de basis en speelde negentig minuten. Al moest hij wel van rol veranderen toen Sergio Busquets geblesseerd van het veld moest. "De Jong speelde veel centraler na het wegvallen van de aanvoerder”, merkte Mundo Deportivo op. Dit loste hij prima op, waardoor invaller Franck Kessié op zijn normale plaats kon spelen."

Ook de Spaanse sportkrant AS had nog een paar mooie woorden over voor de Nederlandse middenvelder. "Hij speelde een hele goede wedstrijd tegen Sevilla. Hij moest natuurlijk een stap terug doen na de blessure van Busquets, maar hij loste dat op met succes. Zijn geweldige inzicht en fysieke inspanning waren geweldig voor Barcelona."

Barcelona heeft volgens de Spaanse media in ieder geval alle twijfels die nog bestonden weggenomen. "Als iemand nog twijfels had of Barcelona wel voor het kampioenschap kan gaan, dan hebben ze dat met de wedstrijd tegen Sevilla weggenomen. Ondanks het verliezen van Busquets is Barcelona met een sensationele Raphinha de grote favoriet voor de titel."