VP's Elftal van de Week: Ajax hofleverancier, trio na duel tussen Feyenoord en PSV

VP's Elftal van de Week: Ajax hofleverancier, trio na duel tussen Feyenoord en PSV

06-02-2023 10:00 Laatste update: 10:13
57

Ajax is met drie spelers de hofleverancier van VP's Elftal van de Week na speelronde twintig in de Eredivisie. Verder zijn PSV, Feyenoord, FC Utrecht, FC Volendam, FC Groningen, Go Ahead Eagles en Excelsior ook vertegenwoordigd.

Walter Benítez (PSV)
Lars Unnerstall, Stijn van Gassel en Nick Olij keepten afgelopen weekend allemaal ook een grootse wedstrijd, maar toch mag Benítez het doel van het Elftal van de Week verdedigen. Zonder de geweldige reddingen en reflexen van de Argentijn had PSV de topper tegen Feyenoord verloren.

Sean Klaiber (FC Utrecht)
Wat de rechtsback in eigen huis liet zien tegen sc Heerenveen, kon de fans van Utrecht wel bekoren. Klaiber werkte als vanouds hard, was bereid om keihard te vechten in elk duel en bleef maar gaan aan de rechterkant.

Xavier Mbuyamba (FC Volendam)
In de tweede seizoenshelft is de huurling van Chelsea uitgegroeid tot de grote sterkhouder van FC Volendam. Wekelijks is hij één van de besten bij Het Andere Oranje, terwijl hij ook regelmatig zijn doelpuntje meepikt. Dat was tegen AZ ook weer het geval.

Jay Idzes (Go Ahead Eagles)
In Deventer zullen ze erg blij zijn dat Idzes bij Go Ahead is gebleven, ondanks het feit dat er genoeg clubs voor hem in de markt waren tijdens de winterse transferperiode. Idzes is al langer een belangrijke kracht in De Adelaarshorst, maar tegen NEC gaf hij een ware masterclass in verdedigen.

Johan Hove (FC Groningen)
De Noorse middenvelder is één van de aanwinsten die FC Groningen uit het dal kan helpen. Zijn eerste assist in het shirt van De Trots van het Noorden is al een feit, na een geweldige pass op doelpuntenmaker Oliver Antman tegen FC Twente. Buiten dat moment speelde de jeugdinternational ook een sterke wedstrijd.

Peer Koopmeiners (Excelsior)
Het broertje van Oranje-international Teun Koopmeiners begint zijn draai te vinden bij Excelsior. Koopmeiners heerste op het middenveld tegen RKC Waalwijk. Tot dusver zullen ze bij Excelsior absoluut geen spijt hebben van de huurdeal met AZ. 

Steven Berghuis (Ajax)
Misschien is hij wel de grootste uitblinker van het afgelopen Eredivisie-weekend. Berghuis maakte twee goals en gaf een geweldige assist op bezoek bij SC Cambuur. Daarnaast viel zijn sterke chemie met Mohammed Kudus op. Er zijn dus genoeg aanknopingspunten met betrekking tot Berghuis voor trainer John Heitinga.

Alireza Jahanbakhsh (Feyenoord)
Zondagmiddag werd Jahanbakhsh de held van Rotterdam. Als invaller hielp hij Feyenoord eigenhandig aan een punt, door twee late treffers te produceren. Het waren ook zeker niet de makkelijkste goals. Het wordt nu tijd dat de aanvaller dit soort dingen ook laat zien als hij aan de aftrap mag verschijnen.

Dusan Tadic (Ajax)
Het posteren van de Serviër in de spits was één van de beste keuzes die Heitinga kon maken bij Ajax, zo blijkt nu. In Leeuwarden liet Tadic de gehele voorhoede van Ajax beter voetballen met zijn balvastheid en slimme passjes. Daarnaast was de Ajax-captain ook weer goed voor een goal en een assist, terwijl Tadic onder Alfred Schreuder weinig klaarspeelde.

Mohammed Kudus (Ajax)
Ook de derde Ajacied in dit elftal speelde een erg sterke wedstrijd tegen Cambuur. Kudus gaf een geweldige assist op Berghuis, terwijl bijna al zijn andere dribbels en passes tot een goed einde kwamen. Met Kudus als rechtsbuiten spelen is het volgende schot in de roos van Heitinga.

Xavi Simons (PSV)
Simons was zonder twijfel de gevaarlijkste PSV’er in De Kuip. Sterker nog: vrijwel al het Eindhovense gevaar kwam van de negentienjarige Oranje-international af tegen Feyenoord. Daarnaast werkt Simons hard, waardoor hij ook zijn verdedigende bijdrage levert.