Jonk baalt van situatie Molenaar bij Volendam: 'Teleurstellend, snap ik niks van'

Jonk baalt van situatie Molenaar bij Volendam: 'Teleurstellend, snap ik niks van'

06-02-2023 07:16 Laatste update: 07:24
11

De resultaten van FC Volendam zijn de laatste weken uitstekend, maar op bestuurlijk vlak is het behoorlijk onrustig. Onlangs werd de aanstelling van Keje Molenaar als vice-voorzitter geblokkeerd. Daarmee zou de invloed van het kamp Wim Jonk te groot worden, iets wat de trainer zelf niet begrijpt.

Volendam verloor in 2023 alleen van Excelsior en speelde gelijk tegen Ajax en AZ. "We worden steeds beter in specifieke wedstrijdmomenten", aldus Jonk in gesprek met het Algemeen Dagblad na de puntendeling met de Alkmaarders. "De ondergrens is omhoog gegaan. Weten dat je in fases van de wedstrijd zit dat het minder gaat, maar dan toch rustig blijven. Ik denk dat dat het grote verschil is."

Ondanks de goede resultaten is het binnenskamers onrustig bij de club. Molenaar liet onlangs weten toe te zullen treden tot het bestuur van de club, nog voordat die beslissing daadwerkelijk genomen werd. Inmiddels is er door de raad van commissarissen een stokje gestoken voor zijn komst. De rvc vindt dat hij te nauwe banden heeft met Jonk, waardoor hij niet in staat zou zijn om objectief te kunnen oordelen over het functioneren van Volendam.

Jonk, die Molenaar als belangrijk adviseur beschouwt, baalt van de situatie. "Ik vind het gewoon heel teleurstellend allemaal. Als je drieënhalf jaar met Jan Smit en Keje bezig bent aan een mooi plan, is het teleurstellend dat dat niet door iedereen wordt omarmd. Daar snap ik niks van. Vanavond zie je hoe het leeft. Het stadion is uitverkocht en de jeugd is volop aanwezig. Volendam leeft weer. Als die mensen dan een andere visie hebben, dan wil ik weleens horen wat die is."