Slot haalt schouders op na felle kritiek PSV en onderonsje met Makkelie

Slot haalt schouders op na felle kritiek PSV en onderonsje met Makkelie

06-02-2023 07:31 Laatste update: 07:45
180

Arne Slot had tijdens de Eredivisie-topper tussen Feyenoord en PSV weinig moeite met Danny Makkelie. Wel voerde de trainer van de Rotterdammers in de rust een gesprek met de scheidsrechter.

Makkelie was na afloop de gebeten hond in het PSV-kamp, waar trainer Ruud van Nistelrooij en aanvoerder Luuk de Jong onder meer de negen minuten blessuretijd hekelden. "Volgens mij hebben wij in de zesde minuut van de extra tijd de 2-2 gescoord, dus die negen minuten hebben niet het verschil gemaakt", reageert Slot schouderophalend. "Het was denk ik ook niet meer dan terecht."

Toch was ook de Feyenoord-trainer niet alleen maar positief. In de rust zag televisiekijkend Nederland een onderonsje tussen Slot en Makkelie in de spelerstunnel van De Kuip. Het riekte naar beïnvloeding en zorgde op social media voor de nodige kritiek.

Slot is zich echter van geen kwaad bewust. "Dat ging erover dat er in de eerste helft weinig tempo in de wedstrijd zat. Het spel lag heel veel stil. Dit team is gebaat bij een hoog tempo, dus ik heb hem (Makkelie, red.) gevraagd of hij meer tempo in de wedstrijd kon houden. Het is aan de scheidsrechter om het voetballende team te beschermen. Althans, dat vind ik. Ik weet niet of hij er ontvankelijk voor was."