Twijfels over rol van Haaland: 'Misschien heeft hij de verkeerde club gekozen'

Twijfels over rol van Haaland: 'Misschien heeft hij de verkeerde club gekozen'

06-02-2023 07:34
17

Erling Haaland heeft mogelijk niet de juiste keuze gemaakt door de tekenen voor Manchester City, zo stelt Jamie Carragher. De Noorse spits kwam afgelopen zondag tegen Tottenham Hotspur niet tot scoren.

Het lukte Haaland tegen Spurs niet om City bij de hand te nemen. Na ongeveer een kwartier spelen maakte Harry Kane de enige treffer van het duel. City en Haaland, die na negentien competitieduels op 25 doelpunten staat, profiteerden daardoor niet van de nederlaag van koploper Arsenal bij Everton. 

Na afloop van de nederlaag tegen Spurs stond Sky Sport-analist Carragher stil bij de rol van Haaland. "Ik denk dat we nog maar 60 procent van Erling Haaland hebben gezien. Denk aan zijn goal tegen West Ham United, toen er ruimte achter de defensie lag. Maar door de speelwijze van City is die ruimte er niet in elke wedstrijd."

De oud-verdediger van Liverpool wijst het verschil tussen de Bundesliga en de Premier League als mogelijke reden aan. "Haaland komt uit een soort countercompetitie, waar het spel steeds meer op en neer golft. In Duitsland zag je ook hoe snel hij is, dat hebben we hier nog niet gezien. Misschien heeft Haaland de verkeerde club gekozen om het beste uit zichzelf te halen."

"City scoort evenveel als vorig seizoen, maar kreeg wel al meer tegengoals. Ze vormen een ander, minder sterk team met Haaland. Al is dat niet zijn schuld. Teams van Guardiola bouwen langzaam op en drukken de tegenstander terug in het strafschopgebied. Daardoor zien we Haaland nog niet tot volle wasdom komen", zo besluit Carragher.