Van der Vaart lyrisch: 'De allerbeste speler die Nederland te bieden heeft'

Van der Vaart lyrisch: 'De allerbeste speler die Nederland te bieden heeft'

06-02-2023 08:09 Laatste update: 08:36
75

Xavi Simons wordt na de Eredivisie-topper tussen Feyenoord en PSV (2-2) overladen met complimenten. Bondscoach Ronald Koeman moet het 'nieuwe' Nederlands elftal om de PSV'er heen bouwen, vinden de Studio Voetbal-analisten.

Met acht minuten speeltijd tegen de Verenigde Staten was zijn inbreng tijdens het WK minimaal, maar volgens Rafael van der Vaart en Arno Vermeulen is de status van Simons is inmiddels veranderd. "Hij is basisspeler bij het Nederlands elftal, daar hoeven we toch niet moeilijk over te doen", zegt Vermeulen.

Van der Vaart is het daar roerend mee eens. "Ik vind hem op dit moment de allerbeste speler die Nederland te bieden heeft", zegt de 109-voudig international over Simons. "Als ik Ronald Koeman was, zou ik het elftal om hem heen bouwen. Niet alleen vanwege deze wedstrijd, maar alleen op basis van zijn talent."

Ook bij ESPN was er niets dan lof voor Simons. "Het is heel knap dat hij op die leeftijd al de leider is van PSV. Want dat is hij", aldus Mario Been bij Dit Was Het Weekend. "Simons is negentien jaar en alles komt bij hem vandaan.

"Dit had PSV ook niet verwacht, ze zouden hem langzaam gaan brengen", weet Marciano Vink. "In het begin was hij ook een beetje zoekende en waren wij van mening dat hij het eerst maar eens simpel moest houden. Maar je ziet dat de dribbels die hij inzet iedere keer dreigend zijn. Dat maakt het zo mooi, want je kunt ook dribbelen om het dribbelen."