Heitinga ziet 'niet normaal sterke' middenvelder: 'Krijg hem maar eens van de bal'

Heitinga ziet 'niet normaal sterke' middenvelder: 'Krijg hem maar eens van de bal'

06-02-2023 08:15 Laatste update: 14:27
62

Mohammed Kudus heeft zondag tegen SC Cambuur veel indruk gemaakt op zijn trainer John Heitinga. De middenvelder annex aanvaller van Ajax stond met een indrukwekkende assist aan de basis van de 0-2.

"Hij is niet normaal sterk, goed in de kleine ruimtes en in de één-tegen-één-situaties", aldus Heitinga, na afloop geciteerd door De Telegraaf. "Kudus kan makkelijk een man passeren, zoals bij de 0-2 van Steven Berghuis. Ik moet de beelden nog even terugkijken, maar het is een geweldige individuele actie."

Wedden

Meer odds

Heitinga is pas twee wedstrijden trainer van Ajax, maar drukt wel al zijn stempel door Kudus voor de tweede keer op rij te posteren op de rechtervleugel. "Er zijn meerdere spelers die aan de buitenkant kunnen spelen, maar op dit moment geeft Mo er een heel goede invulling aan. Hij komt op de juiste momenten tussen de linies en krijg hem maar eens van de bal af…"

Ook Berghuis geniet er van om samen te werken met de Ghanees. "Kudus is fantastisch natuurlijk, hij is onvoorspelbaar. Als we de bal verliezen is het wel belangrijk dat we allebei onze verdedigende taken doen. Hij als rechtsbuiten en ik vanaf het middenveld, of andersom. Maar het is een mooie samenwerking", zo vertelde hij voor de camera's van ESPN