Jahanbakhsh nog niet overtuigend ondanks twee treffers: 'Hij straalt niks uit'

Jahanbakhsh nog niet overtuigend ondanks twee treffers: 'Hij straalt niks uit'

6 februari - 08:43 Laatste update: 09:14
30

Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart zijn ondanks zijn twee doelpunten tegen PSV nog niet helemaal overtuigd van Alireza Jahanbakhsh. De vleugelaanvaller van de Rotterdammers wordt volgens Van Hooijdonk vooral gebruikt vanwege zijn defensieve kwaliteiten.

Jahanbakhsh maakte zondag tegen PSV in de slotfase de aansluitingstreffer, waarna hij in de blessuretijd ook nog de 2-2 maakte. Het waren pas het tweede en derde competitiedoelpunt voor de Iraniër, die tegen de Eindhovenaren als wisselspeler begon. 

"Het is nog geen gelukkig huwelijk geweest", zo stelt Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. "Arne Sot gebruikt hem vaak, maar eigenlijk omdat hij zoveel werk verzet. Dan moet hij de back tegenhouden. Ik heb liever dat ze iemand gebruiken omdat hij elke keer zijn man voorbijgaat. Eigenlijk wordt hij om de verkeerde reden ingebracht."

Ook collega-analist Van der Vaart heeft nog twijfels. "Hij is een beetje als Anthony Lurling, hij heeft een beetje Kuipvrees." De oud-middenvelder begrijpt het dat het Feyenoord-publiek kritisch is op de aanvaller, die het bij balverlies vaak moet ontgelden. "Ja, en terecht. Hij straalt niks uit. Misschien brengt dit hem een beetje vooruit, maar ik ben er niet heel kapot van eerlijk gezegd."

Oussama Idrissi kan Van der Vaart veel meer bekoren. "Die is in mijn ogen tien keer beter. Als je hem ziet invallen. Door hem heeft Feyenoord eigenlijk 2-2 gespeeld. Hij had namelijk net even die één-tegen-één en die dreiging."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s