Obispo toegesproken in kleedkamer PSV na rode kaart: 'Je benadeelt je team enorm'

Obispo toegesproken in kleedkamer PSV na rode kaart: 'Je benadeelt je team enorm'

06-02-2023 09:06
137

Ruud van Nistelrooij baalt enorm van de rode kaart die Armando Obispo zondag opliep in het topduel tussen Feyenoord en PSV. De trainer van de Eindhovenaren sprak zijn verdediger na afloop in de kleedkamer toe. 

Obispo zette twintig minuten na rust zijn noppen bij een kopduel in het bovenbeen van Feyenoord-spits Santiago Giménez. Scheidsrechter Danny Makkelie gaf op aanraden van de VAR vervolgens een rode kaart. Daardoor eindigde PSV voor de tweede keer in anderhalve week een wedstrijd met tien man. Tegen FC Emmen op 24 januari was het Mauro Júnior die al vroeg kon vertrekken. 

Op de persconferentie na afloop werd Van Nistelrooij gevraagd of hij nog met Obispo in gesprek gaat over de rode kaart. "Ik hoef er niet met hem over in gesprek, want ik heb achteraf in de kleedkamer al aangegeven dat je daar je team enorm mee benadeelt", aldus de PSV-trainer, geciteerd door Voetbal International

"Daar hoef je geen gesprek over te voeren, dat moet gewoon stoppen. Dat geld voor Mauro en nu ook voor Obispo. Je moet gewoon met elf die wedstrijd eindigen. En als er nu een ongelukkige samenloop is… Maar niet op deze manier, dan benadeel je je team gewoon te veel."

Van Nistelrooij, die zijn ploeg nog lang stand zag houden met een man minder, heeft geen verklaring voor de twee rode kaarten tegen Emmen en Feyenoord. "Ik weet niet waar het vandaan komt. Armando en Mauro zijn allebei niet het type om zo over de schreef te gaan, maar het gebeurt wel", zo tekent het Algemeen Dagblad op.