FC Groningen zet twee 'Fledderus-aankopen' zonder pardon uit selectie

FC Groningen zet twee 'Fledderus-aankopen' zonder pardon uit selectie

06-02-2023 09:35
84

De rol van Ramon Pascal Lundqvist en Yahya Kalley bij FC Groningen is uitgespeeld. De middenvelder en verdediger uit Zweden behoren niet meer tot de selectie van trainer Dennis van de Ree, bevestigt de club aan Voetbal International.

Lundqvist en Kalley ontbraken zondag tegen FC Twente (1-1). Niet zonder reden: de twee Zweden zitten niet meer in de kleedkamer en mogen uitkijken naar een nieuwe club. "We hebben ervoor gekozen met een kleinere selectie te gaan werken", verklaart algemeen directeur Wouter Gudde aan VI.

In de meeste competities is de winterse transferperiode voorbij, maar clubs in landen als Turkije, Servië, Kroatië, Polen, Japan, Oekraïne en Zweden kunnen nog nieuwe spelers halen. Het is onduidelijk of Lundqvist en Kalley gebruik willen maken van die vluchtroute.

Lundqvist (25) speelt sinds 2019 voor Groningen, dat hem oppikte bij NAC Breda. Hij doorliep de jeugdopleiding van PSV. Kalley kwam anderhalf jaar geleden over van IFK Göteborg en bleek al snel een miskoop. Beide spelers werden gehaald door de vorige week ontslagen technisch directeur Mark-Jan Fledderus.