Feyenoord-goudhaantje Jahanbakhsh: 'Ik ben trotse Iraniër, wil helpen'

Feyenoord-goudhaantje Jahanbakhsh: 'Ik ben trotse Iraniër, wil helpen'

6 februari - 10:16 Laatste update: 11:39
77

Alireza Jahanbakhsh erkent dat hij na het WK weer een stuk beter in zijn vel zit. De 29-jarige aanvaller van Feyenoord is blij dat hij dat tegen PSV ook op het veld kon laten zien.

Jahanbakhsh was als invaller goud waard in de Eredivisie-topper. "Tegen Ajax werkte hij hard maar was hij niet gelukkig en tegen FC Twente bracht Alireza te weinig en daarom begon hij op de bank", verklaarde Arne Slot. "Maar bij deze trainer is het ook zo dat hij je een nieuwe kans geeft als je levert", reageert de rechtsbuiten in De Telegraaf

"Je wilt altijd spelen en vindt dat je altijd moet spelen, maar de trainer is eindverantwoordelijke en wij kunnen niets meer doen dan ons best iedere training. We hebben ook iedereen nodig, omdat we de komende vier maanden in drie competities actief zijn en ver willen komen. Krijg je de kans van de trainer, dan moet je klaar zijn om het verschil maken", aldus de Iraniër.

Jahanbakhsh erkent bij de NOS dat hij na het WK 'vrijer' speelt. De situatie in zijn thuisland zorgde voor een extra last. "Dat klopt. Ik houd van mijn mensen. Ik ben een trotse Iraniër. Als de mensen problemen hebben, wil ik helpen en mij uitspreken. Voor en tijdens het WK was het een heel moeilijke situatie. We proberen achter onze mensen te staan. Het is moeilijk om in het buitenland te spelen, mijn hele familie woont daar. We willen de situatie veranderen."

De rechtsbuiten hoopt de mensen in zijn thuisland een 'beetje blij te maken'. "De wedstrijd was live in Iran. Er zijn veel mensen die kijken. Daar ben ik trots op."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie