'Real Madrid vreest door financiële kloof voor 'priority signing' Bellingham'

'Real Madrid vreest door financiële kloof voor 'priority signing' Bellingham'

06-02-2023 10:55 Laatste update: 11:16
36

Real Madrid vreest de Engelse concurrentie in de strijd om Jude Bellingham. De Spaanse grootmacht ziet de negentienjarige middenvelder van Borussia Dortmund als 'priority signing', maar kan niet op tegen het financiële geweld van de Premier League-clubs.

Real Madrid werkt al maanden aan een deal voor Bellingham. Hoofdscout Juni Calafat onderhoudt het contact met de speler en zijn familie, meldt The Athletic. Ook Liverpool en Manchester City maken echter werk van een transfer en de Koninklijke legt zich al neer bij het feit dat The Reds en The Citizens veel meer kunnen bieden.

Dat de financiële kloof tussen Engeland en de rest van Europa alleen maar groter is geworden, blijkt wel uit de transferuitgaven in januari. Chelsea gaf in zijn eentje al zo'n 325 miljoen euro uit. Voor spelers als Mykhailo Mudryk en Enzo Fernández werd de hoofdprijs betaald, waardoor de markt nog verder werd opgeblazen.

Niet voor niets is Real Madrid voorstander van de komst van een Super League, want de Spanjaarden constateren dat momenteel alleen de Engelse clubs en clubs met kapitaalkrachtige eigenaren de absolute topspelers kunnen betalen.

Volgens The Athletic zal Real Madrid blijven proberen om Bellingham te overtuigen, maar gezien de huidige transfersommen zal Borussia Dortmund zeker 120 miljoen euro verlangen. De Koninklijke vestigt zijn hoop op een scenario zoals bij Aurélien Tchouameni, die zelf alleen naar het Estadio Santiago Bernabéu wilde.