'Droomdebuut' PSV-huurling Vertessen: 'Past perfect bij Union met zijn grinta'

'Droomdebuut' PSV-huurling Vertessen: 'Past perfect bij Union met zijn grinta'

06-02-2023 12:15
82

Yorbe Vertessen heeft meteen indruk gemaakt tijdens zijn debuut voor Union Sint-Gillis. De PSV-huurling gaf twee assists tijdens de 4-0 zege op Zulte Waregem in de Jupiler Pro League. Na afloop kan hij zijn geluk niet op.

"Het gaf me een fantastisch gevoel om hier in deze atmosfeer aan mijn verhaal bij de club te beginnen. Dat ik hier direct twee assists kon afleveren, deed me enorm deugd", wordt Vertessen geciteerd door Sporza. De Belgische sportzender spreekt van een 'droomdebuut' en looft ook de werkethiek van de 22-jarige aanvaller. "Dat is iets wat je van mij wel vaker mag verwachten. Strijdlust zit nu eenmaal in mijn spel verweven."

Union-trainer Karel Geraerts is ook zeer tevreden over Vertessen. "Yorbe heeft zestig minuten lang zijn werk verricht op het veld. Hij heeft perfect gedaan wat we van hem vroegen. We kunnen dus zeker spreken van een meer dan geslaagd debuut."

Sporza-commentator Tom Boudeweel stelt dat Vertessen er 'prima uitzag'. 'Met zijn enorme werkkracht en zijn grinta past hij perfect bij dit Union.' Vertessen kan vrijdag opnieuw laten zien wat hij waard is: dan staat de topper tegen Club Brugge op het programma.