Ajax is Labyad geen geld verschuldigd: aanvaller moet Amsterdammers terugbetalen

Ajax is Labyad geen geld verschuldigd: aanvaller moet Amsterdammers terugbetalen

06-02-2023 11:28 Laatste update: 11:45
124

Ajax hoeft Zakaria Labyad niet te vergoeden voor de financiële gevolgen van zijn in april opgelopen knieblessure. De 29-jarige aanvaller eiste bij de arbitragecommissie van de KNVB een fors bedrag van de Amsterdammers, maar haalde bakzeil. Dat maakt de bond maandag bekend.

Labyad liep afgelopen zomer uit zijn contract bij Ajax en zit nog altijd zonder club, mede doordat hij nog altijd revalideert van zijn knieblessure. Wel bevindt zijn herstel zich in de laatste fase en traint hij inmiddels mee bij FC Utrecht.

Wedden

Meer odds

Labyad en Ajax werden het echter niet eens over de afwikkeling. Onduidelijk was wie er verantwoordelijk was voor de gemaakte medische kosten en het inkomensverlies van de inmiddels transfervrije speler, weet het AD. Labyad eiste via de arbitragecommissie dat de Amsterdammers zo'n 80.000 euro aan medische kosten zouden bekostigen. Ook wilde hij een bedrag aan inkomensverlies over de afgelopen maanden, gelijk aan het loon dat hij op basis van zijn oude contract over de periode van arbeidsongeschiktheid bij Ajax zou hebben ontvangen.

Volgens Labyad was Ajax als werkgever aansprakelijk, omdat hij de schade had opgelopen tijdens de uitoefening van zijn werk. De Amsterdammers zouden zich bovendien in strijd met goed werkgeverschap hebben gedragen, door de knie van de speler niet goed te verzekeren. De advocaat van Ajax, geflankeerd door onder meer Edwin van der Sar, ontkende dat de club tekort is geschoten.

Vrijdag volgde het eindvonnis van de arbitragecommissie. De verzoeken van Labyad werden afgewezen. Naast het feit dat alle proceskosten voor zijn rekening komen, werd de aanvaller ook veroordeeld tot het terugbetalen van bijna 50.000 euro aan operatiekosten, die Ajax aanvankelijk verrekende met zijn transitievergoeding. Er is geen mogelijkheid tot beroep.