Genk breekt contract 'Ajax-doelwit' open: 'Ik wil door grote poort vertrekken'

Genk breekt contract 'Ajax-doelwit' open: 'Ik wil door grote poort vertrekken'

06-02-2023 13:46
21

Bilal El Khannouss maakt voorlopig niet de overstap naar Ajax, mochten de Amsterdammers nog in de markt zijn. KRC Genk heeft het contract van het Marokkaanse supertalent (18) opengebroken en verlengd.

El Khannouss is dit seizoen één van de grote revelaties in het Belgische voetbal en ging met Marokko naar het WK in Qatar, waar hij in actie kwam tijdens de troostfinale. Ajax was één van de clubs met belangstelling, maar Genk liet de aanvallende middenvelder niet gaan en heeft nu zijn contract opgewaardeerd en met een jaar verlengd tot medio 2027.

"Dit nieuw contract bevestigt wat ik al lang aanvoel. De club heeft enorm veel vertrouwen in mij en dat is wat ik momenteel nodig heb", reageert El Khannouss op de website van Genk, dat eerste staat in de Jupiler Pro League. "Ik heb andere jonge jongens vaak stappen zien overslaan in hun carrière. Dat wil ik absoluut vermijden. Ik wil hier samen met het team prijzen pakken en ik hoop ooit door de grote poort te kunnen vertrekken."

Genk-directeur Dimitri de Condé is blij met de contractverlenging. "Bilal kan op dit moment nergens beter zitten dan bij ons in. Het verleden bewijst dat wij hier in Genk wel weg weten met jonge talenten. Bilal wordt hier goed omringd en hij krijgt alle kansen om zijn uitzonderlijk talent op het juiste tempo verder te ontwikkelen zonder stappen over te slaan."