Van Hooijdonk schaamt zich 'de ogen uit kop': 'Hoe haal je het in je hoofd?'

Van Hooijdonk schaamt zich 'de ogen uit kop': 'Hoe haal je het in je hoofd?'

06-02-2023 14:26
124

Pierre van Hooijdonk schaamt zich voor een klein deel van de Feyenoord-achterban. Na de hartverwarmende steunbetuiging aan Thijs Slegers werd er met 'kanker' gescholden in de richting van PSV'er Anwar El Ghazi en scheidsrechter Danny Makkelie.

"Vreselijk", noemt Pierre van Hooijdonk het in Studio Voetbal. De voormalige spits zat zondagmiddag op de tribune tijdens de Eredivisie-toppper tussen Feyenoord en PSV (2-2). Hij zag een 'hartstikke mooi initiatief' van beide supportersgroepen voor Slegers, die vorige week bekendmaakte dat hij ongeneeslijk ziek is. "Dat werd eigenlijk door iedereen omarmd."

Niet veel later hoorde hij supporters vanaf de tribunes toch weer schelden met het woord 'kanker'. "Ik zat in een box waar ook een vader zat met zijn dochter, voor wie het waarschijnlijk haar laatste Feyenoord - PSV was. Op dat moment schaam je je ogen uit je kop. Jeetje man, hoe haal je het in je hoofd dat je eerst gaat klappen en daarna 'kanker' gebruikt met betrekking tot spelers."

Van Hooijdonk is verbolgen, net als veel andere voetbalvolgers op social media. "We hebben iets wat doodsoorzaak nummer één is op dit moment en dan hebben we niét het fatsoen om dat woord niet meer in de mond te nemen. Die mensen worden ook niet gecorrigeerd. Het waren er veel te veel. Al is het er een, dan is het nog te veel."