'Aderlating voor Barcelona: Busquets twijfelgeval voor kraker tegen United'

'Aderlating voor Barcelona: Busquets twijfelgeval voor kraker tegen United'

06-02-2023 14:42 Laatste update: 14:44
27

Een fikse aderlating voor FC Barcelona: de Catalanen moeten het in de Europese kraker tegen Manchester United waarschijnlijk doen zonder Sergio Busquets, die in de wedstrijd tegen Sevilla een enkelblessure opliep. 

Tests van de medische staf hebben uitgewezen dat Busquets zondagavond een enkelverstuiking heeft opgelopen. Al na drie minuten moest hij het veld verlaten. Hoewel de club geen exacte periode van afwezigheid meegaf in het persbericht, vermoedt COPE dat het gaat om een periode van ongeveer twee weken.

Wedden

Meer odds

Daarmee is hij een serieus twijfelgeval voor de wedstrijd tegen Manchester United in de Europa League. Die wedstrijd wordt 16 februari afgewerkt in Camp Nou. Hij is er wel weer bij voor de return. Relevo meldt dat er nog een klein beetje hoop is dat Busquets eerder hersteld is en daardoor toch mee kan doen in de eerste wedstrijd. Het wordt kielekiele, lijkt het.

Franck Kessié verving Busquets. Frenkie de Jong kroop meer in de Busquets-rol en liet een goede indruk achter. Barça won de wedstrijd 3-0 en staat bovenaan in La Liga.