PSV moet Obispo komende duels missen na rode kaart tegen Feyenoord

PSV moet Obispo komende duels missen na rode kaart tegen Feyenoord

06-02-2023 15:20
75

PSV moet het de komende wedstrijden zonder Armando Obispo stellen. De 23-jarige verdediger is voor drie duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk, na zijn rode kaart in de topper tegen Feyenoord van zondag (2-2).

Obispo plantte in de tweede helft zijn noppen in het bovenbeen van Santiago Gimenez. Na tussenkomst van de VAR stuurde scheidsrechter Danny Makkelie hem van het veld. Met tien man ging het alsnog mis voor PSV in De Kuip: de ploeg van coach Ruud van Nistelrooij gaf een 0-2 voorsprong uit handen en speelde met 2-2 gelijk.

Van Nistelrooij baalde enorm van de actie van Obispo. "Ik hoef er niet met hem over in gesprek, want ik heb achteraf in de kleedkamer al aangegeven dat je daar je team enorm mee benadeelt", zei de voormalig topspits. Hij mist Obispo in het bekerduel met FC Emmen van woensdag en de competitiewedstrijd tegen FC Groningen van zaterdag. Beide duels worden in het Philips Stadion gespeeld.

Obispo vormde tegen Feyenoord een duo met Jarrad Branthwaite in het hart van de defensie. PSV beschikt verder nog over André Ramalho en Jordan Teze. Olivier Boscagli revalideert nog van zijn blessure.