Manchester City verrast, maar vol vertrouwen: 'Onweerlegbaar bewijsmateriaal'

Manchester City verrast, maar vol vertrouwen: 'Onweerlegbaar bewijsmateriaal'

06-02-2023 16:22
24

Manchester City is verrast door de aantijgingen van de Premier League. De regerend Engels kampioen wordt beschuldigd van het overtreden van meer dan honderd financiële regels in de periode tussen 2009 en 2018.

De competitieorganisator deed liefst vier jaar onderzoek naar de gang van zaken in het Etihad Stadium. 'We zijn verrast door de publicatie van deze vermeende schendingen van de Premier League-regels, vooral vanwege onze uitgebreide betrokkenheid en de enorme hoeveelheid aan gedetailleerd materiaal in de richting van de EPL', reageert Manchester City maandagmiddag in een verklaring.

De Premier League heeft het dossier overgedragen aan een onafhankelijke commissie, die moet bepalen of The Citizens daadwerkelijk de Financial Fair Play-regels hebben overtreden. 'De club kijkt uit naar de beoordeling van deze zaak door een onafhankelijke commissie, om op onpartijdige wijze de uitgebreide hoeveelheid onweerlegbaar bewijsmateriaal ter ondersteuning van ons standpunt in overweging te nemen', benadrukt City. 'We hopen dat deze zaak voor eens en voor altijd tot rust kan komen.'