Bayazit zit midden in nachtmerrie na aardbevingen: 'Bang om dierbare te verliezen'

Bayazit zit midden in nachtmerrie na aardbevingen: 'Bang om dierbare te verliezen'

06-02-2023 18:43
3

Het leven van oud-Vitesse doelman Bilal Bayazit staat volledig op zijn kop. Het epicentrum van de aardbeving is op slechts 250 kilometer afstand en in Kayseri, de stad waar Bayazit woonachtig is, zijn talloze gebouwen verwoest. 

Samen met zijn familie is hij het huis uitgevlucht. "Iedereen leeft hier momenteel op straat", zegt de keeper van Kayseri tegen De Gelderlander. "Wij ook. Het huis stond te trillen. Alles in huis stond te trillen. Mensen werden heen en weer gegooid. Er is paniek. Ik heb nog het geluk dat ik op de club terecht kan. Ik heb onderdak. Het clubgebouw is sterk. Maar we kunnen bij een volgende beving zo de deur uit vluchten. Het is hier één grote chaos."

Bayazit en zijn familie is ongedeerd, maar de angst waar de familie in leeft is heel groot. "Vooral bij mijn moeder. Ze voelt zich beroerd. We willen hier weg. Iedereen wil hier weg. Die schokken, daar word je zo angstig van. Ik ben bang. Bang om een dierbare te verliezen."

Bayazit heeft een vlucht geboekt voor zichzelf en zijn familie, maar het is nog een groot vraagteken of dat door kan gaan. "Iedereen wil een vlucht. Maar er zijn nauwelijks vluchten en het weer zit ook niet mee. Het sneeuwt hier, er staat een enorme wind. En er wordt een nieuwe aardbeving verwacht. We kunnen hier niet blijven. Er heerst overal wanhoop."