Van Egmond begrijpt ophef over blessuretijd niet: 'Het was heel logisch'

Van Egmond begrijpt ophef over blessuretijd niet: 'Het was heel logisch'

06-02-2023 19:20
112

Scheidsrechterscoördinator Dick van Egmond begrijpt de ophef niet over de negen minuten aan blessuretijd die er werden gegeven in het duel tussen Feyenoord en PSV. Volgens Van Egmond was het volledig terecht.

"Er waren de nodige wissels, wat VAR-momenten, er zijn doelpunten gevierd, er zijn opstootjes en blessures geweest...", begint Van Egmond bij het Algemeen Dagblad. "Puur op basis van de feiten was een extra tijd van negen minuten heel logisch. Heel veel trainers en spelers hebben ons gevraagd om tijdrekken tegen te gaan door extra tijd bij te tellen, dat doen we. In dit geval vind ik de discussie extra opmerkelijk, omdat negen minuten niets te veel was."

Van Nistelrooij kon zijn ogen niet geloven toen het bord met daarop de extra tijd omhoog werd gehouden in De Kuip. "Het is gewoon een logische toepassing, zeker omdat er nu zes in plaats van tien keer gewisseld mag worden. Dat heeft invloed gehad, net als het werk van de VAR. Daardoor zitten we nu vaker op 6 à 8 minuten blessuretijd, waar we vroeger op 3 à 4 zaten."

Dat het niet altijd perfect gaat, wordt beaamd door Van Egmond. "Dat kan ik inderdaad niet ontkennen, er zit nog wel eens een verschilletje in", besluit hij.