'Ben overtuigd dat Ajax meedoet om de titel, PSV moet alles aan plek twee doen'

'Ben overtuigd dat Ajax meedoet om de titel, PSV moet alles aan plek twee doen'

06-02-2023 19:38
90

Ajax is weer helemaal terug in de titelrace, stelt Aad de Mos na de twintigste speelronde van de Eredivisie. De voormalig trainer is minder optimistisch over de titelkansen van PSV.

De Mos ziet dat er bij Ajax sinds John Heitinga aan het roer staat bepaalde spelprincipes in de ploeg zijn gekomen. "Het pakt goed uit", zegt hij na de Amsterdamse zege op SC Cambuur (0-5) tegen het Eindhovens Dagblad. "Ik ben ervan overtuigd dat Ajax weer mee gaat doen om de titel."

Clubwatcher Rik Elfrink stelt dat PSV 'niet kansloos' is in de strijd om de landstitel. "Kansloos niet, maar je maakt jezelf kansloos door veel te wisselen en steeds dezelfde fouten te maken", reageert De Mos, wijzend naar de steeds veranderende opstellingen van Ruud van Nistelrooij. "PSV moet alles doen aan die tweede plek, als alles meezit. Als je een keer een opstelling creëert waar je een aantal weken mee kan spelen... Ajax is de gevaarlijkste tegenstander voor zowel Feyenoord als PSV."

PSV staat door de remise tegen Feyenoord (2-2) op de vierde plaats, vier punten achter de Rotterdammers. Ajax neemt met één punt meer dan de Eindhovenaren plek drie in.