Toulouse-Nederlanders gelinkt aan Oranje: 'Dromen mag, als je toch doelen stelt'

Toulouse-Nederlanders gelinkt aan Oranje: 'Dromen mag, als je toch doelen stelt'

06-02-2023 20:08
18

Branco van den Boomen droomt van het Nederlands elftal. De Toulouse-middenvelder, die een sterk Ligue 1-seizoen draait, benadrukt tegelijk dat hij geen rekening houdt met een oproep van bondscoach Ronald Koeman.

Van den Boomen was afgelopen weekend trefzeker in de nipt verloren wedstrijd tegen Paris Saint-Germain (2-1). In gesprek met ESPN wordt hem naar een Oranje-uitverkiezing gevraagd. "Dromen mag altijd. Maar ik ga er niet van uit. Ik reken er niet echt op." Toch sluit de middenvelder de deur voor zichzelf niet definitief. "Als je toch doelen stelt, is dat wel iets wat mooi zou zijn."

"Spelers die in het buitenland spelen, worden altijd in de gaten houden", vervolgt Van den Boomen. "Ik hoop dat ik zo door kan gaan. Dan weet je nooit wat er kan gebeuren." Thijs Dallinga, ploeggenoot van Van den Boomen in Frankrijk, krijgt dezelfde vraag en zegt zich te focussen op het EK met Jong Oranje komende zomer. Maar: "Voor iedere voetballer is het hoofddoel om voor Oranje te spelen. Dat is voor mij niet anders."