Van der Sar laat van zich horen over Schreuder-ontslag: 'Kon geen dag wachten'

Van der Sar laat van zich horen over Schreuder-ontslag: 'Kon geen dag wachten'

06-02-2023 20:58
173

Edwin van der Sar heeft tekst en uitleg gegeven over hoe het ontslag van Alfred Schreuder tot stand is gekomen. De algemeen directeur bij Ajax is te gast bij het Ziggo Sport-programma Rondo, waar hij uitgebreid terugblikt op de afgelopen periode.

"Het was een intensief en enorm zwaar jaar. Het is teleurstellend hoe we er nu voor staan", begint Van der Sar, die uitlegt Schreuder op straat is gezet. "We zijn tussentijds veel punten verloren en we hebben te weinig ontwikkeling gezien." De directeur benadrukt dat het ontslag van Schreuder 'een combinatie van factoren' is. "Als je van FC Volendam (1-1, red.) niet wint, dan is het afgelopen."

Van der Sar krijgt de vraag of de aanstelling van Schreuder een fout is geweest. "Dat vind ik niet. We hebben als Ajax ons huiswerk gedaan." Van der Sar legt uit dat Schreuder in diens periode als assistent-trainer van Erik ten Hag heeft aangetoond een elftal te kunnen neerzetten. Uiteindelijk werd Schreuder in januari, na zeven wedstrijden op rij niet te hebben gewonnen, ontslagen. "Of het te laat is? In november hebben we een analyse met elkaar gemaakt."

"We wilden naar een iets kleinere selectie, met een extra assistent erbij. We hebben hem het vertrouwen gegeven om na het WK te kijken of hij het elftal weer op de rails kon krijgen", aldus Van der Sar. "Zijn we ongelukkig geweest? Ja. Maar van Go Ahead Eagles (1-1, red.) en FC Emmen (3-3, red.) moet je gewoon winnen."

Timing
Uiteindelijk werd Schreuder direct na de wedstrijd tegen Volendam ontslagen. "Ik vond niet dat je een dag kon wachten", zegt Van der Sar. "Dan moest Alfred naar ESPN en de persconferentie en kreeg hij vragen als: Denk je dat je hier morgen nog zit? Dat is onnodig. Ik ging er gewoon staan. Hij (Schreuder, red.) heeft hard gewerkt en hij heeft zijn kwaliteiten. Bij Ajax is het alleen niet gelukt."