Gigantische deceptie Pröpper: einde seizoen voor Vitesse-middenvelder

Gigantische deceptie Pröpper: einde seizoen voor Vitesse-middenvelder

6 februari - 21:04 Laatste update: 21:09
152

Triest nieuws uit Arnhem: Davy Pröpper heeft een zware knieblessure overgehouden aan de uitwedstrijd tegen FC Emmen. De middenvelder heeft zijn voorste kruisband afgescheurd en komt dit seizoen niet meer in actie.

Een MRI-scan heeft uitgewezen dat de 31-jarige Pröpper een zware knieblessure heeft overgehouden aan het duel op De Oude Meerdijk. Technisch directeur Benjamin Schmedes leeft mee met de middenvelder. "Dit is een grote dreun voor zowel Davy als Vitesse", zegt hij op de clubsite. "Hij is uiteraard aangeslagen en zal tijd nodig hebben om dit nieuws te verwerken. Uiteraard zullen wij Davy alle steun geven die hij nodig heeft. We wensen hem ontzettend veel sterkte."

Het is nog onduidelijk hoe lang het herstel van Pröpper in beslag gaat nemen. Vitesse laat weten dat hij in ieder geval het restant van het huidige seizoen uit de roulatie is. Voor Pröpper is zijn blessure naast een persoonlijk drama ook botte pech. De middenvelder besloot ruim een jaar geleden te stoppen met voetballen, maar tekende onlangs een contract bij Vitesse.

Na ruim negen trainingsweken en drie oefenwedstrijden kwam hij vorige week tegen sc Heerenveen voor het eerst in een officieel duel van Vitesse binnen de lijnen. Tegen Emmen deed hij voor de tweede keer dit Eredivisie-seizoen mee.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s