Van der Sar rekent af met 'onzinverhalen': 'Nul gesprekken met mij gehad'

Van der Sar rekent af met 'onzinverhalen': 'Nul gesprekken met mij gehad'

06-02-2023 21:27 Laatste update: 07-02-2023 08:39
101

Edwin van der Sar stelt dat Ajax binnen twee maanden duidelijkheid hoopt te hebben over de aanstelling van een nieuwe technisch directeur. Sinds het vertrek van Marc Overmars als directeur voetbalzaken wordt die vacature ingevuld door Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar.

Hamstra en Huntelaar voeren het transferbeleid namens Ajax. "We zijn op zoek naar een td", bevestigt Van der Sar bij Rondo op Ziggo Sport. "We hopen daar in de komende twee maanden duidelijkheid over te krijgen. In principe ligt het bij de raad van commissarissen, die gaan over de aanstellingen." De directeur vertelt dat er mogelijk niemand komt. "Het behoort tot de mogelijkheden dat Hamstra of Huntelaar de functie krijgt."

Van der Sar rekent af met een verhaal uit het Algemeen Dagblad, waarin geschreven werd dat Ajax Alex Kroes op het oog had als opvolger van Overmars. "Ik vind dit eigenlijk echt een onzinverhaal, wat daar staat. Ik heb de naam Alex Kroes wel gehoord, maar ik heb zelf nooit met Alex gesproken op dat vlak."

Volgens Van der Sar heeft Ajax al gesprekken achter de rug met potentiële kandidaten. "Waar het op afketst? Een te kleine competitie, niet beschikbaar... Of we het over buitenlanders hebben? Ja, dat waren buitenlanders."