Van der Sar oordeelt hard over zichzelf: 'Ik geef mezelf geen voldoende'

Van der Sar oordeelt hard over zichzelf: 'Ik geef mezelf geen voldoende'

06-02-2023 22:12
41

Edwin van der Sar geeft zichzelf op basis van het afgelopen jaar geen voldoende. Ruud Gullit vindt dat de algemeen directeur bij Ajax te zelfkritisch is.

"Het is enorm zwaar geweest", zegt Van der Sar bij het Ziggo Sport-programma Rondo na een lange zucht. "Ik heb met allerlei aspecten te maken gehad waarvan ik niet had gedacht ermee te moeten dealen. Ik geef mezelf in elk geval geen voldoende." Gullit verdedigt de directeur. "Ik vind het meevallen, onder alle omstandigheden...", doelt hij op onder meer het vertrek van Marc Overmars.

"Op een aantal vlakken had ik het beter moeten doen", aldus Van der Sar, die niet toelicht op welke vlakken hij doelt. "Ben je trots op jezelf? Nee, maar dat was ik ook niet toen we kampioen werden of toen we een deal binnenhaalden. Het is gewoon je werk."

Heitinga
Een van de zaken die Van der Sar voor zijn kiezen kreeg, was Alfred Schreuder te ontslaan. John Heitinga volgt hem op. "John speelt twee keer in dezelfde opstelling, daarmee zorgt hij ook voor een stukje duidelijkheid", is Van der Sar positief.