Blind-rentree bij Ajax uitgesloten: 'Op dat vlak is die boot gepasseerd'

Blind-rentree bij Ajax uitgesloten: 'Op dat vlak is die boot gepasseerd'

06-02-2023 22:30
89

Daley Blind heeft geen net afscheid gekregen bij Ajax, beaamt algemeen directeur Edwin van der Sar. Eind december werd het contract van de 32-jarige verdediger ontbonden, nadat hij gebrouilleerd was met voormalig trainer Alfred Schreuder.

"Daley is een fantastische jongen die veel heeft betekend voor Ajax", zegt Van der Sar bij Rondo op Ziggo Sport. "Hij had een goed afscheid bij Ajax moeten hebben en dat is niet gebeurd." De directeur geeft toe dat de verstandshouding tussen Blind en Schreuder een rol heeft gespeeld in de exit van de linkspoot. "De relatie was niet sprankelend, nee." 

Van der Sar is kritisch op zijn eigen rol in de situatie rondom Blind. "Waarom we niet met elkaar zijn gaan zitten om het op te lossen? Dat is een goed punt. Dat had ons bij elkaar kunnen brengen, ja. In eerste instantie zijn de technische mensen daarvoor, maar uiteindelijk ben ik als algemeen directeur overal voor verantwoordelijk."

De directeur sluit uit dat Blind, die tot het einde van het seizoen heeft getekend bij Bayern München, na dit seizoen transfervrij terugkeert in Amsterdam. "We hadden met Owen Wijndal al voorgesorteerd op de leeftijd van Daley en Jorrel Hato wordt ook langzaam gebracht. Op dat vlak denk ik dat die boot gepasseerd is."