Sneijder wekt ergernis bij Van der Sar: 'Wees een vent en kom aan directietafel'

Sneijder wekt ergernis bij Van der Sar: 'Wees een vent en kom aan directietafel'

06-02-2023 23:27 Laatste update: 23:27
149

Edwin van der Sar heeft Wesley Sneijder van repliek gediend na diens uitspraken over Azzedine Ounahi. De algemeen directeur bij Ajax heeft zich geïrriteerd aan het feit dat de Oranje-recordinternational op televisie over een mogelijke transfer praat.

Afgelopen vrijdag onthulde Sneijder in Veronica Offside dat hij met Van der Sar had gesproken over WK-sensatie Ounahi, die later de stap van Angers naar Olympique Marseille maakte. "Die jongen wilde graag naar Ajax. Het is een fantastische middenvelder, hij heeft een goed WK gespeeld", zei Sneijder, die wist dat de Amsterdammers de middelen niet hadden. "Dan moesten er eerst spelers weg, dat ging niet."

Wedden

Meer odds

Wytse van der Goot vraagt bij Rondo op Ziggo Sport hoe Van der Sar naar de uitspraken van Sneijder gekeken heeft. "Ik vind het een beetje raar", reageert de directeur. "In dat gesprek probeerde Wesley mij nog drie spelers in de mik te duwen. Waarom moet je dat soort gesprekken aan zo'n tafel opgooien? Wees een vent en kom aan de directietafel zitten. Leg dat bij de technische mensen neer, maar zeg zoiets niet bij een bekerwedstrijd in Den Bosch."

Sneijder onthulde verder dat hem was gevraagd door de entourage van Ounahi of hij iets kon betekenen. Volgens de voormalig middenvelder moest de Marokkaan zo'n vijftien miljoen euro kosten. Uiteindelijk verkaste hij voor acht miljoen euro naar Marseille.