Bijlow genoemd als eerste Oranje-doelman: 'Echt de keeper voor komende jaren'

Bijlow genoemd als eerste Oranje-doelman: 'Echt de keeper voor komende jaren'

06-02-2023 23:50
65

Ronald Koeman is bij het Nederlands elftal op zoek naar een vaste eerste doelman, maar ziet kandidaat Justin Bijlow met een blessure aan de kant staan. Voormalig doelman Harm Zeinstra ziet weliswaar in de Feyenoorder de toekomstige Oranje-goalie.

Op het WK zaten Andries Noppert, Bijlow en Remko Pasveer bij de selectie, terwijl Jasper Cillessen en Mark Flekken de schifting niet overleefden. Zeinstra benadrukt dat Bijlow op een 'vervelend' moment geblesseerd is geraakt. "Frans Hoek (ex-keeperstrainer Oranje, red.) zei het onlangs nog op tv: dat het misschien langzamerhand wel tijd wordt dat Bijlow een volgende stap zet. Dat hij een keer aan zijn plafond raakt in de Eredivisie. Maar dan mist hij nu wel de meest interessante periode. Dat remt hem en dat is zonde", laat hij optekenen door het Algemeen Dagblad.

"Het zou niet onlogisch zijn als Bijlow de komende jaren de nummer 1 is", vervolgt Zeinstra. "Patrick Lodewijks (keeperstrainer Oranje, red.) kent hem goed en heeft lang met hem gewerkt. Ik denk dat Bijlow er goed op staat. Hij zou echt de keeper voor de komende jaren kunnen zijn, maar zijn blessuregevoeligheid is een terugkerend thema dat wel zorgelijk is. Niet eens zozeer dat hij een paar wedstrijden mist, maar voor zijn ontwikkeling is deze fase zo belangrijk."