Van der Sar: 'Weet niet waarom hij over Ajax praat, niet betrokken bij eigen club'

Van der Sar: 'Weet niet waarom hij over Ajax praat, niet betrokken bij eigen club'

7 februari - 06:55 Laatste update: 07:07
66

Edwin van der Sar houdt zich op de vlakte over een mogelijke terugkeer van Marc Overmars bij Ajax. De algemeen directeur van de Amsterdammers vindt dat iedereen een tweede kans verdient, maar wil verder niet ingaan op een mogelijke comeback van zijn oud-collega.

Een jaar geleden vertrok Overmars wegens grensoverschrijdend gedrag bij Ajax. Sindsdien loopt het op veel vlakken stroef bij de landskampioen, maar Van der Sar wil nog niet spreken van een verband. "Nee, dat ervaar ik niet zo", zegt de oud-doelman bij Rondo. "Waarom denk je dat ik dat ervaar? Voor mij is de afrekening aan het einde van het seizoen. We zijn nog nooit in de situatie geweest waarin er twaalf spelers vertrokken. We gaan de spelers die zijn gekomen in de komende maanden verder tegen het licht houden. Die moeten ervoor zorgen dat ze genoeg leveren, dan speel je."

Keje Molenaar pleitte recent voor een terugkeer van Overmars bij Ajax. Van der Sar is echter niet onder de indruk van de oud-voetballer. "Ik denk dat mensen altijd een tweede kans kunnen verdienen", begint Van der Sar eerst over Overmars. "Maar ik hoorde Keje Molenaar wat roepen op televisie, terwijl hij daar helemaal niet over gaat. Keje wordt volgens mij ook niet betrokken bij zijn eigen club. Hij is een goede speler geweest, maar als het na een aantal jaar weer minder goed gaat met Ajax, komt die man weer naar boven en brengt hij ongefundeerde zaken omhoog. Ik weet niet waarom Keje over Ajax moet praten."

Op de vraag of de deur voor Overmars definitief dicht is bij Ajax, geeft Van der Sar geen direct antwoord. "We zijn op dit moment aan het kijken hoe we de technische organisatie gaan neerzetten. Het is niet aan mij om nu een update te geven over de gezondheid van Marc (Overmars kampte met een hartinfarct, red.). Het is enorm erg wat hem overkomen is, dus ik wens hem alle beterschap op dat vlak."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie