'Ik had alles klaar om naar Feyenoord te gaan, maar het ging helaas niet door'

'Ik had alles klaar om naar Feyenoord te gaan, maar het ging helaas niet door'

07-02-2023 08:01
3

Thomas van den Belt stond vlak voor de transferdeadline in de startblokken om naar De Kuip te gaan, maar zijn transfer naar Feyenoord vond uiteindelijk niet plaats. De middenvelder is daar teleurgesteld over, maar spreekt opnieuw de hoop uit dat een overgang in de zomer alsnog plaatsvindt.

PEC Zwolle wilde Van den Belt alleen voor een erg hoge transfersom laten gaan, aangezien hij een belangrijke speler is in de strijd om promotie naar de Eredivisie. Tot Deadline Day bleef het spannend. "Ik zat vol spanning, want ik wilde de stap natuurlijk graag maken", vertelt Van den Belt bij ESPN, nadat hij met PEC doelpuntloos gelijk heeft gespeeld bij Jong Ajax.

"Ik had de hoop dat de clubs eruit zouden komen en dat er een goed bod kwam dat leuk was voor de club. Ik had alles klaarstaan om naar Rotterdam te rijden en te tekenen, maar jammer genoeg is het niet rondgekomen", gaat Van den Belt verder. "We hebben afspraken gemaakt over de komende zomer. Dat is ook de reden dat ik verlengd heb. Dat is tussen mij en de club, maar ik hoop dat PEC zich eraan houdt. Volgens mij staat het vrij helder op papier."

Van den Belt gaat zich nu weer volledig focussen op PEC Zwolle. "Na de deadline was ik twee dagen vrij en dat heeft wel geholpen om weer op te laden. Uiteindelijk zijn het wel andere affiches, Jong Ajax-uit op maandagavond in plaats van een duel in de Eredivisie. Maar ik kan me hier zeker nog voor opladen. Ik snap dat PEC zegt: we doen het niet. Dat is hun goed recht."