Grote schrik voor voormalig Eredivisie-spelers in Turkije: 'De paniek is groot'

Grote schrik voor voormalig Eredivisie-spelers in Turkije: 'De paniek is groot'

07-02-2023 07:30 Laatste update: 08:10
2

Ryan Donk en Evren Korkmaz hebben in Turkije de schrik van hun leven gehad. De twee bevonden zich tijdens de aardbevingen relatief gezien in de buurt het epicentrum, waardoor ze de ramp van dicht bij meemaakten.

Donk verbleef met zijn club Kasimpasa in het zuiden van Turkije na een competitieduel. In de nacht ging het mis. "Ryan is enorm geschrokken, maar gelukkig veilig terug in Istanbul”, vertelt vader Henk Donk tegen De Telegraaf. "Normaal vliegen ze na de wedstrijd direct terug, maar door het slechte weer kon dat niet. Ze zijn 's nachts in het hotel wakker geschrokken door de hevige aardschokken."

"Het gebouw heeft het gehouden. Ze hebben de nacht verder doorgebracht in de bus. Pas laat in de middag hebben ze terug kunnen vliegen naar Istanbul. Ryan was erg opgelucht dat hij terug was. Het is een verschrikkelijke ervaring geweest."

Korkmaz woont als speler van Adanaspor dicht bij het epicentrum. De oud-speler van VVV-Venlo en FC Den Bosch maakte de hele ramp dus mee. "De paniek is groot", zegt Korkmaz tegen het Algemeen Dagblad. "Iedereen is bang, ook omdat nog niet zeker is of we alle bevingen hier gehad hebben."

"Ik schrok vannacht wakker van het geluid. Ik dacht nog: dit is wel een heel harde wind. Toen ik vervolgens hoorde dat mijn tv en glazen op de tafel omvielen, wist ik dat het goed mis was. Het duurde wel twee minuten. Daarna hoorde ik buren schreeuwen en huilen. Iedereen was en is in zware paniek."