Woordvoerder bevestigt: oud-Vitesse-aanvaller Atsu is weer veilig na aardbevingen

Woordvoerder bevestigt: oud-Vitesse-aanvaller Atsu is weer veilig na aardbevingen

07-02-2023 08:20 Laatste update: 08:26
8

Voormalig Vitesse-aanvaller Christian Atsu is levend in veiligheid gebracht, zo bevestigt zijn club Hatayspor. De Ghanees was door de aardbevingen in Turkije onder het puin beland. De technisch directeur van Hatayaspor, Taner Savut, is echter nog niet terecht.

Maandag kwam er een verontrustend bericht naar buiten over Atsu. Volgens Turkse media was hij onder brokstukken beland door de aardbevingen in Turkije. Een dag eerder maakte hij nog het winnende doelpunt in de blessuretijd voor Hatayaspor. Er kwamen in verschillende landen al berichten naar buiten dat Atsu in veiligheid was gebracht en dat heeft de perschef van zijn club nu bevestigd.

"Atsu is met verwondingen uit het wrak gehaald", zegt de perschef tegen Turkse media. "Helaas ligt onze technisch directeur nog steeds onder het puin." Hoe Savut er nu aan toe is en wat de precieze stand van zaken is, is niet duidelijk. Volgens de laatste berichten zijn er in Turkije en Syrië in ieder geval al 4300 mensen om het leven gekomen door de aardbevingen. De materiële schade is daarnaast immens.

Tussen 2013 en 2014 speelde Atsu als huurling van Chelsea voor Vitesse. Hij speelde ook voor Newcastle United, terwijl de aanvaller sinds afgelopen zomer actief is in Turkije.