Ajax maakte fouten bij Ocampos-deal: 'Hebben we iets te snel overheen gekeken'

Ajax maakte fouten bij Ocampos-deal: 'Hebben we iets te snel overheen gekeken'

7 februari - 08:48 Laatste update: 08:50
23

Ajax heeft niet het juiste proces doorlopen bij het aantrekken van Lucas Ocampos. Dat bevestigt algemeen directeur Edwin van der Sar. Ajax moest namelijk haast maken in het slot van de transferwindow, terwijl de directie werd teruggefloten door de raad van commissarissen.

Bij Rondo krijgt Van der Sar de vraag of Ocampos op voorspraak van Schreuder naar Ajax kwam. Aanvankelijk zouden de Amsterdammers twintig miljoen euro betalen voor de aanvaller, die de vervanger van Antony moest worden. Uiteindelijk werd het een huudeal van enkele miljoenen. Ocampos vertrok na een half jaar echter al bij Ajax. "Van tevoren maak je een compositie: wat zijn de kansen?", begint Van der Sar. "Dat doe je samen met de scouting en het liefst bereid je dat goed voor, dat de rapporten er liggen en dat je de speler vier of vijf keer hebt bekeken met andere mensen. Daar is in de laatste weken wel wat haast op gekomen."

"Het is niet het juiste proces geweest, waar we normaal wel voor moeten staan als Ajax", geeft Van der Sar vervolgens toe. "Het was wel ideaal geweest om een speler te huren. We willen Conceição namelijk niet in de weg zitten. We waren ook bezig met Hakim (Ziyech, red.), om die voor één jaar te hebben. Dat is ook een mogelijkheid geweest."

Vervolgens komt Van der Sar nog een keer terug op de rvc, die een definitieve transfer van Ocampos blokkeerde. "Als we een aanbieding aan een andere club doen, is toestemming van de rvc altijd ons laatste punt. Als zij geen toestemming geven, kunnen wij niet doorgaan met een deal. Dat is een onderdeel van de club. Kan dit, is dit financieel mogelijk, is het technisch mogelijk en is het een aanvulling? Daar praten we over, maar misschien hebben we er iets te snel overheen gekeken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie