Van der Meijde: 'Onder Schreuder kwamen spelers van Ajax gewoon wanneer ze wilden'

Van der Meijde: 'Onder Schreuder kwamen spelers van Ajax gewoon wanneer ze wilden'

7 februari - 09:08
24

Toen Alfred Schreuder aan het roer stond bij Ajax, kwamen veel spelers regelmatig te laat. Althans, dat beweert Andy van der Meijde. Volgens de voormalig Oranje-international deelde Schreuder geen straffen uit, terwijl John Heitinga dat nu wel doet.

Bij Veronica Offside komt Ajax ter sprake. Afgelopen weekend maakte Heitinga bekend dat hij laatkomers niet opneemt in zijn wedstrijdselectie. Volgens Van der Meijde was dat anders onder Schreuder. "Het begint er wel bij dat de spelers gewoon te laat komen, hè. Nu heeft Heitinga gezegd: als je niet op tijd bent, zit je gewoon niet bij de selectie. Maakt niet uit wie je bent", begint de oud-aanvaller van Ajax.

"Bij Schreuder was dat niet zo, toen kwamen spelers gewoon wanneer ze wilden", vervolgt Van der Meijde, terwijl tafelgenoten Wesley Sneijder en Jan Boskamp hem niet geloven. "Dat weet ik, ja. Het is inderdaad gebeurd dat Schreuder niet optrad als spelers te laat kwamen. Ik ga alleen niet zeggen van wie ik het heb. Ik ga toch niet lopen liegen?"

Presentator Wilfred Genee geeft Van der Meijde vervolgens rugdekking. "Andy heeft het wel uit eerst hand. Ik heb de verhalen ook gehoord: hij gaf die jongens wel heel veel vrijheid en verantwoordelijkheid."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie