'Instabiel ADO stevent af op enorm miljoenenverlies in de Keuken Kampioen Divisie'

'Instabiel ADO stevent af op enorm miljoenenverlies in de Keuken Kampioen Divisie'

07-02-2023 09:29
19

ADO Den Haag stevent af op een enorm verlies, weet Voetbal International. Het lijkt erop dat de Keuken Kampioen Divisie-club maar liefst op 8,2 miljoen euro in het rood gaat eindigen aan het einde van dit seizoen.

Een gemiddelde topclub in de KKD werkt met een begroting van ongeveer tien miljoen euro. Het verlies wat ADO verwacht te lijden is dus relatief gezien enorm. Bolt, de eigenaar van de Hagenaren, wil acht miljoen euro van het verlies gaan dekken. Die garantie heeft de partij al afgegeven, zo meldde ADO in zijn jaarverslag van het vorige seizoen.

Er zijn meerdere redenen voor het enorme verlies dat ADO gaat lijden. Zelf wijst de club naar hogere energiekosten en tegenvallende inkomsten, nadat het een tijdje geen kaarten mocht verkopen door rellen. Door het transfer- en spelersbeleid gaat ADO echter ook rode cijfers schrijven. Zo is de nummer dertien van de KKD relatief veel geld kwijt aan salarissen, onder meer door het ontslag van Dirk Kuijt. Ook realiseert ADO weinig grote uitgaande transfers.